Analizator biochemiczny YSI 2700 D - może być wykorzystywany w laboratoriach kontroli jakości, kontroli produkcji, przemyśle spożywczym. Może służyć do:
• szybkiego oznaczania takich parametrów jak:
glukoza, sacharoza, laktoza, kwas mlekowy, galaktoza, glutaminiany i kwas glutaminowy, cholina, etanol, nadtlenek wodoru, skrobia, metanol.
• zastosowania w przemysłach: cukrowniczym, gorzelniczym, serowarskim, mleczarskim, ziemniaczanym oraz przy produkcji pasz.
ZALETY ANALIZATORA:
• Wyniki są specyficzne dla danego parametru, nawet w przypadku złożonych prób.
• Wynik otrzymuje się w ciągu 60 sekund.
• Niskie koszty oznaczania (enzymy nie zużywają się podczas pomiarów).
• Możliwy wybór jednostek wyniku.
• Przejrzyste menu.
• Możliwość jednoczesnego pomiaru dwóch parametrów.
• Możliwość dostosowania parametrów i częstości kalibracji w zależności od zastosowania.
OSIĄGI ANALITYCZNE:
Cholina:
- zakres pomiarowy (do): 450 mg/L
- punkt kalibracji: 175 mg/L
- dokładność CV n=10: 2%
- czas pracy membrany: 7 dni
D-Glukoza (niski zakres):
- zakres pomiarowy (do): 9 g/L w 25 µL próbce
- punkt kalibracji: 2.50 g/L
- dokładność CV n=10: 2%
- czas pracy membrany: 21 dni
D-Glukoza (wysoki zakres):
- zakres pomiarowy (do): 25 g/L w 10 µL próbce
- punkt kalibracji: 2.50 g/L
- dokładność CV n=10: 2%
- czas pracy membrany: 21 dni
Etanol:
- zakres pomiarowy (do): 3.2 g/L
- punkt kalibracji: 2.00 g/L
- dokładność CV n=10: 2%
- czas pracy membrany: 5 dni
Galaktoza:
- zakres pomiarowy (do): 25 g/L
- punkt kalibracji: N/A
- dokładność CV n=10: N/A
- czas pracy membrany: 10 dni
Nadtlenek wodoru:
- zakres pomiarowy (do): 600 mg/L
- punkt kalibracji: N/A
- dokładność CV n=10: N/A
- czas pracy membrany: 21 dni
Laktoza:
- zakres pomiarowy (do): 25 g/L
- punkt kalibracji: 5.00 g/L
- dokładność CV n=10: 2%
- czas pracy membrany: 10 dni
L-kwas glutaminowy:
- zakres pomiarowy (do): 10 mmol/L
- punkt kalibracji: 5.00 mmol/L
- dokładność CV n=10: 2%
- czas pracy membrany: 7 dni
L-glutamina:
- zakres pomiarowy (do): 8 mmol/L
- punkt kalibracji: 5.00 mmol/L
- dokładność CV n=10: 4%
- czas pracy membrany: 5 dni
L-mleczany, L-Kwas mlekowy:
- zakres pomiarowy (do): 2.67 g/L
- punkt kalibracji: 0.50 g/LL
- dokładność CV n=10: 2%
- czas pracy membrany: 14 dni
Metanol:
- zakres pomiarowy (do): 2.50 g/L
- punkt kalibracji: 1.00 g/L
- dokładność CV n=10: 2%
- czas pracy membrany: 5 dni
Cukroza:
- zakres pomiarowy (do): 25 g/L
- punkt kalibracji: 5.00 g/L
- dokładność CV n=10: 2%
- czas pracy membrany: 10 dni