Przejdź do menu głównego
Przejdź do menu podstronu
Przejdź do treści
Strona Główna UMB
A
A
A
Wersja standardowa
Wersja o podwyższonym kontraście
English
Poczta
Wirtualny Dziekanat
wyszukaj...
Szukaj
Centra badawcze
Centrum Medycyny Doświadczalnej
Centrum Badań Klinicznych
Centrum Badań Innowacyjnych
Laboratorium Obrazowania Molekularnego i Rozwoju Technologii Sp. z o.o.
Euroregionalne Centrum Farmacji
Centrum Bioinformatyki i Analizy Danych
Oferta usługowa
Oferta badawcza
Patenty i licencje
Eksperci
Aparatura
Kontakt
Strona główna
Eksperci
Eksperci
prof. dr hab. Anna WITKOWSKA
przewodniczący
Wydziałowy Zespół do Spraw Zapewnienia i Doskonalenia Jakości Kształcenia na Wydziale Nauk o Zdrowiu
profesor
kierownik
ZAKŁAD BIOTECHNOLOGII ŻYWNOŚCI
e-mail:
anna.witkowska[at]umb.edu.pl
e-mail:
biotech[at]umb.edu.pl
e-mail:
tel:
+48 85 686-50-90
tel:
+48 85 686-50-89
Specjalizacja
Żywność, żywienie
Wykorzystywane metedy badawcze
oznaczenie polifenoli i antyoksydantów w żywności
oznaczenie antyoksydantów w surowicy/osoczu
bazy danych polifenoli, antyoksydantów, lignanów, steroli roślinnych
oznaczenie witamin w żywieniu
oznaczenie beta-glukanó w grzybach
ocena sposóbu żywienia w niektórych chorobach neurologicznych
Wykorzystywany sprzęt
chromatograf cieczowy wysokociśnieniowy (HPLC)
czytnik mikropłytek ELISA
spektrofotometr UV-VIS
Wykonywane badania
Analiza składu ciała
Ocena sposobu żywienia
Ocena sposobu żywienia na podstawie stężenia karotenoidów i witamin rozpuszczalnych w tłuszczach
Oznaczenia cytokin w surowicy
Wykorzystywana aparatura
Analizator składu ciała InBody 270
Chromatograf cieczowy wysokociśnieniowy
Powrót
Drukuj
PDF
Do góry
W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki.
Zobacz politykę cookies.
Akceptuję
Zamknij