Semestr 1.
1. Gabinet stomatologiczny jako potencjalne ogniwo w łańcuchu epidemiologicznym cz. 1 (e-learning) 2 h
2. Gabinet stomatologiczny jako potencjalne ogniwo w łańcuchu epidemiologicznym Cz. 2 (e-learning) 2 h
Semestr 2.
1. Specyfika pracy lekarza stomatologa. Ból i lęk w stomatologii. Ergonomia w stomatologii.(2h)
2. Promocja zdrowia jamy ustnej i oświata prozdrowotna, zachowania prozdrowotne. (2h)
3. Epidemiologia choroby próchnicowej. (2h)
4. Profilaktyka w chorobie próchnicowej. Etiologia choroby próchnicowej – wstęp. (2h)
5. Etiologia choroby próchnicowej. (2h)
6. Ryzyko oraz czynniki ryzyka choroby próchnicowej i narzędzia jego pomiaru. (2h)
7. Metody leczenia choroby próchnicowej. Wskaźniki higieny jamy ustnej. Wpływ mikroelementów na zdrowie jamy ustnej. (2h)
8. Wpływ palenia tytoniu na narząd żucia. Rola witamin i diety w utrzymaniu zdrowia jamy ustnej. (1h)